Program: 10:00 - 19:00 (L-V)
0741 00 33 22
Program: 10:00 - 19:00 (L-V)

Cum aleg semineul potrivit? - Qmag

PELETI

Peletii constituie un combustibil de foarte multe decenii, iar in prezent reprezinta cel mai stabil combustibil nepoluant ce indeplineste standardele de calitate si garanteaza o putere calorica constanta. Acestia sunt o resursa moderna si ecologica, fiind proveniti din deseuri lemnoase.

Peletii au o putere calorica de aproximativ 5kw/kg, fiind de aproximativ 2-3 ori mai mare decat puterea calorica a lemnului si un randament de aproximativ 90%. Astfel pot garanta o buna functionare si un consum economic de combustibil.
Exista doua tipuri de peleti, in functie de lemnului folosit: rasinoase si lemn din esenta tare, cel din urma fiind cel recomandat.
Un studiu suedez recent, prezinta scenariul in care peletii sunt unicul combustibil pentru incalzirea intregii populatii a Europei, intr-o perspectiva durabila asupra padurilor noastre.
Instalate pe peleti, sobele/semineele nu necesita un cos de fum de dimensiuni mari, iar continutul de cenusa rezultat este mic.

Produsele cu peleti au un sistem inovativ capabil de a gestiona automat și optim toate componentele unui sistem de încălzire complex. Sistemele pentru peleti prezinta senzor pozitionat pe traseul de fum care are ca scop reducerea emisiilor de fum.
Acestea pot fi folosite în zonele în care este imposibilă montarea centralelor pe gaz / electric, din cauza lipsei retelei sau din cauza amplasamentului, daca e vorba de o zona izolata, lipsita de infrastructura;  


LEMN

Pana in anii 1800, lemnul era principala sursa de combustibil pentru incalzirea locuintelor. Ulterior, industrializarea a dus la orientarea catre alti combustibili cum ar fi gazul sau electricitatea.
In prezent aceste tipuri de combustibil sunt mai scumpe, avand ca rezultat o regandire asupra politicii de incalzire a locuintelor. Totodata, dezvoltarea sustenabila continua ne reorienteaza care incalzirea cu lemne, fiind combustibilul cel mai stabil, economic si neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cu alte cuvinte, incalzirea cu lemne este ecologica, atat timp cat sistemul de incalzire este performant iar lemnul provine din surse autorizate. In plus, fata de amprenta ecologica si economica a sa, lemnul este de neegalat si din punct de vedere estetic, frumusetea flacarii creeaza o atmosfera calda si prietenoasa.
Factorul economic este unul esential, iar lemnul este cel mai ieftin combustibil in Romania.
Pe scurt, este o sursa de energie ecologica, economica, regenerabila si disponibila pe plan local.


BIOETANOL

Bioetanolul utilizat pentru seminee este cea mai recenta tendinta intrucat acest tip de combustibil este foarte prietenos cu mediul, neproducand fum sau cenusa.
Bioetanolul sau doar "etanol" este o sursa de energie 100% bio si regenerabila, un produs rezultat din fermentarea zaharului si a amidonului din plante. Deoarece arderea de bioetanol este curata bio semineele nu necesita cos de fum  astfel incat cea mai mare parte a caldurii generate de arderea bioetanolului ajunge sa ramana in camera motiv pentru care  este atat de eficient.

CURENT ELECTRIC

O simpla priză electrică este necesar pentru a instala focul în orice cameră...’’flacarile” unui semineu electric pot fi folosite in mod independent fara a degaja caldura pentru a va putea bucura in continuare de ambientul pe care il ofera acestea in serile racoroase sau cand sistemul central de incalzire este pornit fara a supraincalzi.

Ultima actualizare: 05.08.2014