NOU! Incepand de astazi poti cumpara produsul tau preferat in 6 RATE cu un card la bancile partenere: Start BT, BCR, BRD, Alpha Bank, Piraeus Bank!

Focare seminee cu peleti

Focare seminee cu peleti

Un semineu cu peleti foloseste peletii, o solutie simpla si eficienta pentru incalzirea casei, la un pret excelent.

Peletii sunt produsi prin comprimarea rezultatelor exploatarii lemnului (spre exemplu rumegus). Datorita faptului ca sunt produsi intr-o forma compacta si granularizata, se poate segmenta foarte clar consumul, evitand supra-alimentarea sau excesul de combustibil.

Avand in vedere ca semineele pe peleti folosesc acest timp de combustibil, foarte compact si cu o umiditate foarte scazuta (sub 10%) randamentul este foarte bun. Densitatea ridicata a peletilor, precum si granularitatea lor face posibila transportarea pe distante mari, stocarea si folosirea economica.

In prezent, peletii reprezinta cel mai non-poluant combustibil si cel mai stabil in materie de biocombustibili, tehnologia arderii acestora putand fi controlata electronic astfel incat procesul de combustie este supravegheat permanent, iar rezultatul este un focar cu o flacara asemanatoare celei de la arderea lemnului.

Semineele cu peleti pot fi reglate electronic, pot fi setate pentru folosi programe de incalzire automat si pot fi reglate prin telecomanda sau alte sisteme de control electronic. Cererea pentru peleti este in continua crestere in lumea intreaga, in special in tarile vestice. Sistemele de incalzire cu peleti sunt folosite inca din 1993 iar recent cererea pentru acest combustibil a crescut exponential in ultimii ani.

Cum functioneaza semineele pe peleti?

Mecanismul de functionare are la baza o sectiune de stocare din care peletii sunt livrati spre camera de ardere a semineului manual sau automatic. In situatia in care semineul este legat la un sistem de incalzire al casei apa este recirculata pentru incalzire si trimisa prin instalatie.

Produse pe pagină:
Sortare după:

Pellkamin 8

Insert cu peleti de dimensiuni compacte, ideal atat pentru inlocuirea unui semineu vechi sau pentru ..

13.988,45 RON
Fără TVA: 11.755,00 RON

Pellkamin 10

Insert cu peleti de dimensiuni compacte, ideal atat pentru inlocuirea unui semineu vechi sau pentru ..

14.672,70 RON
Fără TVA: 12.330,00 RON